Visbox Bretagne

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram kabeljauw (bestel via Vis in de Box)
  • 500 gram aardappelen
  • Rasp van een halve citroen
  • 125 gr kwark
  • 1 teentje knoflook
  • Handje grof broodkruim
  • Paar takjes dille
  • Paar takjes peterselie
  • Paar takjes bieslook
  • Peper en zout
  • Olijfolie

BEREIDINGSWIJZE

  1. Schil de aardappelen en snijd deze in grove blokjes en kook deze ongeveer 6 minuten beetgaard en laat ze afkoelen.
  2. Doe een beetje olijfollie in de pan en bak de aardappelen goudbruin.
  3. Dep de kabeljauw droog met een keukenpapiertje.
  4. Meng in een kom de kwark met een gehakt teentje knoflook, de gehakte groene kruiden, de rasp van de citroen en wat peper en zout. Voeg het broodkruim toe totdat het mengsel iets stevig is. Verdeel dit over de kabeljauw.
  5. Plaats een bakpapier op het bakblik en plaats hierop eerst de aardappelen en daar bovenop de kabeljauw. Gaar de kabeljauw nu samen met de aardappeltjes nog 8 tot 10 minuten. Hoe dikker de kabeljauw hoe langer de gaartijd deze nodig heeft.

Serveer de kabeljauw met de aardappels eventueel een frisse groene salade. Eet smakelijk.

Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor VisindeBox.nl geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Terug naar overzicht

Visbox Bretagne
Top