Gratis verzending! Next day delivery!

Verse beekridderfilet met honing-mosterdsaus

In de kristal heldere wateren van IJsland leeft de Beekridder en tevens de meest Noordelijk levende zoetwatervis ter wereld. De vis is erg populair in Italië, Duitsland en Frankrijk waar u de vis regelmatig zult aantreffen op menukaarten in restaurants, onder de namen 'Omble Chevalier en Seasaibling.

Kennis maken met de beekridder? Bereid dit overheerlijke recept met beekridderfilet en honing-mosterdsaus voor 4 personen. Bereidingstijd van 60 minuten.

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

  • 1 kilo verse beekridderfilet met huid (bestel via Exclusief in de Box)
  • 4 eetlepels mosterd
  • 4 eetlepels honing
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels gedroogde dragon
  • 400 gram verse rijst
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Was de beekridder en dep deze droog met een keukenpapiertje. Snij de beekridderfilets in twee stukken of meer als u dat liever heeft. Doe alvast een snuf zout en peper over de filets. Zet de filets daarna aan de kant.
  2. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
  3. Roer in een kom de mosterd, honing, dragon en knoflook goed door elkaar.
  4. Schenk deze saus over de beekridderfilets, zodat ze helemaal bedekt zijn.
  5. Laat dit 15 minuten staan om de smaak goed in te laten trekken.
  6. Plaats (na 15 minuten) vervolgens de beekridder met honing-mosterdsaus in de oven.
  7. Bak de beekridder 20 tot 25 minuten.
  8. Als u de beekridder makkelijk kunt doorprikken met een vork is de vis gaar.
  9. Kook ondertussen de rijst (zoals aangegeven op de verpakking).
  10. Verdeel de rijst over de borden en leg de beekridderfilets daar boven op.

Tip: serveer met een schijfje citroen en/of een salade bij het gerecht.

Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor VisindeBox.nl geen aansprakelijkheid aanvaardt.

 

Terug naar overzicht

Verse beekridderfilet met honing-mosterdsaus

Vis in je box?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Let's get social

Voor acties en inspiratie!

Top