In de kristal heldere wateren van IJsland leeft de Beekridder en tevens de meest Noordelijk levende zoetwatervis ter wereld. De vis is erg populair in Italië, Duitsland en Frankrijk waar u de vis regelmatig zult aantreffen op menukaarten in restaurants, onder de namen 'Omble Chevalier en Seasaibling.
Kennis maken met de beekridder? Bereid dit overheerlijke recept met beekridderfilet en honing-mosterdsaus voor 4 personen. Bereidingstijd van 60 minuten.
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
- 1 kilo verse beekridderfilet met huid (bestel via Exclusief in de Box)
- 4 eetlepels mosterd
- 4 eetlepels honing
- 1 teen knoflook
- 2 theelepels gedroogde dragon
- 400 gram verse rijst
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Was de beekridder en dep deze droog met een keukenpapiertje. Snij de beekridderfilets in twee stukken of meer als u dat liever heeft. Doe alvast een snuf zout en peper over de filets. Zet de filets daarna aan de kant.
- Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
- Roer in een kom de mosterd, honing, dragon en knoflook goed door elkaar.
- Schenk deze saus over de beekridderfilets, zodat ze helemaal bedekt zijn.
- Laat dit 15 minuten staan om de smaak goed in te laten trekken.
- Plaats (na 15 minuten) vervolgens de beekridder met honing-mosterdsaus in de oven.
- Bak de beekridder 20 tot 25 minuten.
- Als u de beekridder makkelijk kunt doorprikken met een vork is de vis gaar.
- Kook ondertussen de rijst (zoals aangegeven op de verpakking).
- Verdeel de rijst over de borden en leg de beekridderfilets daar boven op.
Tip: serveer met een schijfje citroen en/of een salade bij het gerecht.
Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor VisindeBox.nl geen aansprakelijkheid aanvaardt.
Terug naar overzicht