Tartaar van snoekbaarsfilet

Dit recept is bereid door Alain Caron bij Dilvis. Om te zien hoe de snoekbaars is gevangen kunt u hier de aflevering van Binnenstebuiten bekijken.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g verse snoekbaarsfilet zonder graten (Bestel via Exclusief in de Box)
  • 10 g verse gember
  • 1 sjalot
  • ¼ schil van een gekonfijte citroen (te koop bij de toko)
  • rasp van een halve limoen
  • rasp van een halve citroen
  • 4 takjes bieslook
  • 4 takjes platte peterselie
  • 6 el mayonaise
  • 3 el piccalilly
  • 1 el crème fraîche
  • 1 el olijfolie extra vierge

Bereidingswijze

  1. Snij de snoekbaarsfilet in hele kleine blokjes en de geschilde gember in kleine blokjes. Snipper het sjalotje en snij de kwart schil van de gekonfijte citroen in hele kleine blokjes.
  2. Hak dan de bieslook en peterselie fijn.
  3. Doe de snoekbaars en alle andere ingrediënten in een kom en voeg de citroen- en limoenrasp toe. Roer alles goed door elkaar en breng het eventueel op smaak met peper en zout, citroensap en een eetlepel olijfolie. Vermeng dit goed en laat het 15 tot 20 minuten intrekken.
  4. De saus. Neem een kom en doe daar de mayonaise, piccalilly, crème fraîche en een eetlepel olijfolie in. Roer dit goed door elkaar en voeg naar eigen smaak peper en zout toe.
  5. Om de borden op te maken is het handig als u een kookring heeft. Hier doet u de saus in met een kwastje en daarboven doet u de tartaar.

    Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor VisindeBox.nl geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Terug naar overzicht

Tartaar van snoekbaarsfilet
Top