Snoekbaars ‘en papillote’

Vis is gezond, dat weten we inmiddels wel. Maar bij de bereiding ervan wordt er nog vaak gebakken in boter of olie. Maar vis kan ook bereid worden op meerdere manier die ook nog eens minder vet en licht verteerbaar zijn. En dat het geen ingewikkelde of tijdrovende klus hoeft te zijn bewijst het recept Snoekbaars ‘en papillote’, snoekbaars ingepakt in een jasje van aluminiumfolie!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 snoekbaarsfilets (bestel via Exclusief in de Box)
  • 1 verse prei
  • een halve winterwortel
  • een handje verse peterselie
  • venkelzaad en selderie
  • 1 eetlepel zwarte of roze peperkorrels
  • zout naar smaak
  • 1 citroen
  • klein glas droge witte wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Snij de prei in ringetjes en was deze goed.
  3. Rasp de buitenkant van de winterwortel met een schilmesje weg, was de wortel en snij deze in dunne schijfjes.
  4. Was de peterselie en hak deze fijn.
  5. Halveer de citroen en snij er een paar schijfjes vanaf voor de garnering.
  6. Was de snoekbaarsfilets en dep deze droog.
  7. Knijp de citroen uit over de vis.
  8. Plaats twee grote stukken aluminiumfolie in een grote vuurvaste schaal en vet de folie in met de olijfolie
  9. Leg daarop de helft van de prei en wortelstukjes.
  10. Leg op dit bedje van groente de filets met de huid naar beneden.
  11. Strooi er de peterselie en eventueel wat venkelzaad en selderie over.
  12. Bedek de filet daarna met de rest van de wortel- en preistukjes.
  13. Strooi de peperkorrels erover.
  14. Giet tot slot een scheut droge witte wijn over de vis
  15. Vouw het aluminiumfolie dicht nu zo dicht dat er geen lucht ui de pakketjes kan ontsnappen.
  16. Zet de pakketjes een minuut of 15-20 in de voorverwarmde oven.
  17. Serveer met de schijfjes citroen erbij.

 Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor VisindeBox.nl geen aansprakelijkheid aanvaardt.

 

Terug naar overzicht

Snoekbaars ‘en papillote’
Top