Onze zalm komt uit Noorwegen en wordt gerookt op eikenhout. De zalm en avocado vullen elkaar goed aan in dit gerecht. De tomaatjes worden in de oven geroosterd waardoor ze lekker zoet worden. Als laatste voegt de citroen er wat frisheid aan toe. Bereidingstijd: 30 minuten.
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de knoflook fijn. Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met de knoflook en olijfolie. Breng dit op smaak met peper en zout. Bak vervolgens de cherrytomaten in de oven voor 18 tot 20 minuten.
3. Breng een pan met water aan de kook en kook de capellini voor 3 minuten. Giet af en laat de capellini in de pan uitstomen.
4. Verhit in de tussentijd een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten. Doe dit tot ze beginnen te kleuren. Er hoeft geen olie bij. Haal de pijnboompitten uit de pan en leg ze apart. Pers een halve citroen en snijd de rest in parten voor garnering. Haal de pit uit de avocado en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd ook de bladpeterselie grof.
5. Met de staafmixer, mix de avocado, de bladpeterselie, het citroensap, de extra vierge olijfolie en 100 ml water tot een gladde saus. Voeg 1 theelepel zout en wat peper toe om het op smaak te brengen.
6. Meng vervolgens de avocadosaus en de helft van de babyspinazie door de capellini. Verdeel ook de warm gerookte zalm in kleine stukken. Dit kan het beste met twee vorken worden gedaan.
7. Serveer de borden met de capellini en de babyspinazie. Garneer de capellini met de warm gerookte zalm, de cherrytomaten, pijnboompitten en de citroenparten. Eet Smakelijk!
Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor VisindeBox.nl geen aansprakelijkheid aanvaardt.