Kabeljauwfilet uit de oven

Van de beste kwaliteit en heerlijk. Onze kabeljauw wordt gevangen in de Noordzee. Met dit recept hoeft u alleen de oven te gebruiken om een heerlijke maaltijd te bereiden voor een doordeweekse avond. De gebakken aardappels en groenten vullen de kabeljauwfilet mooi aan en maken het gerecht compleet.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram kabeljauwfilet zonder huid (bestel via Vis in de Box)
  • 900 gram aardappels
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 1 courgette
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 3 takjes rozemarijn
  • Paar takjes peterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden. Was de aardappelen en snijd ze in partjes of blokjes. Leg de aardappels op de bakplaat met bakpapier en kruid ze met olijfolie, peper en zout en leg de takjes rozemarijn gerist erover. Zorg ervoor dat alles goed door elkaar zit en zet de aardappels 20 minuten in de oven. 
  2. Snijd de courgette, rode ui in partjes en de citroen in plakjes.
  3. Haal na 20 minuten de aardappels uit de oven, schep ze om en leg ze aan de kant.
  4. Leg vervolgens de courgette, rode ui en cherrytomaatjes naast de aardappels. Schenk wat olijfolie, peper en zout over de groenten.  
  5. Smeer de kabeljauwfilet in met olijfolie en bestrooi beide kanten met peper, zout en peterselie. Leg deze vervolgens naast de cherrytomaatjes en plaats de citroenplakjes op de kabeljauw. Bak het geheel nog 20 minuten in de oven.
  6. Haal het gerecht uit de oven. Serveer de kabeljauwfilet met de aardappels en alle groentes.

    Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor VisindeBox.nl geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Terug naar overzicht

Kabeljauwfilet uit de oven
Top