Gegrilde tonijn met oosterse komkommer rolletjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram tonijn AAA (Bestel via Exclusief in de Box)
  • sesamzaadjes
  • 30 ml sojasaus
  • 2 tl wasabi
  • 1 komkommer
  • 30 ml witte wijnazijn
  • 10 ml olijfolie
  • 1 limoen
  • groene asperges
  • een lente-ui
  • radijsjes
  • peper
  • zout

BEREIDINGSWIJZE

  1. Begin met de komkommer en schil deze in lange plakken met een kaasschaaf of dunschiller.
  2. Meng 30 ml witte wijnazijn met 10 ml olijfolie in een kommetje en voeg het sap van een halve limoen hieraan toe.
  3. Plaats de plakjes komkommer in een schaal en voeg hier het mengsel met witte wijn azijn aan toe. Laat het 20 minuten staan en maak er vervolgens rolletjes van.
  4. Verhit een grillpan totdat deze goed heet is en gril tot ze beetgaar zijn.
  5. Snijd voor de garnering de radijsjes in dunne schijfjes en de lente-ui in kleine stukjes.
  6. Zet een pannetje op hoog vuur en rooster de sesamzaadjes tot ze goudbruin zijn.
  7. Voeg 30 ml sojasaus in een kommetje en voeg hier 2 theelepels wasabi aan toe en roer dit goed door elkaar.
  8. Het grillen van de tonijn. Verhit een grillpan, maak deze goed heet is. Bestrijk de tonijn steaks aan beide zijden met wat olijfolie. Houdt per zijde ongeveer 2 minuten aan om de tonijn op hoog vuur te grillen. 
  9. Haal na het grillen de tonijn uit de pan. Voeg wat zout en peper toe en bedek de steaks met de sesamzaadjes en snijd deze in dunne plakken.

Maak de borden op met de komkommerrolletjes, gegrilde tonijn, asperges, plakjes radijs en lente-ui. Schenk over de tonijn wat sojasaus met wasabi. Eet smakelijk.

Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor VisindeBox.nl geen aansprakelijkheid aanvaardt.

 

Terug naar overzicht

Gegrilde tonijn met oosterse komkommer rolletjes
Top